De lekkerste Koningin uit de Hof van Twente

VANAF VRIJDAG 2 april zijn STARTEN WE met de verkoop van onze verse asperges.
We wij geopend op al onze verkooplocaties;
Delden-Goor | Wierden | Eibergen

SCHILLEN

Bij al onze verkooppunten zijn ook geschilde en goed verpakte asperges te koop. Kiest u ervoor om de asperges zelf te schillen, lees dan even onderstaande tips. Goed schillen van asperges is namelijk heel belangrijk. Resten van de harde vezel bederven namelijk de heerlijke smaak en dat zou jammer zijn!

Leg de asperges een half uur in koud water voordat u gaat schillen.

Zorg voor goede verlichting, liefst daglicht, op de werkplek.

Schil vanaf 3 cm. onder de kop van de asperge.

Wees niet zuinig met schillen.

Snij eventueel een dun plakje af van de onderkant van de asperge.

KOKEN

Ook voor het koken van de heerlijke asperges, geven we u graag enkele tips. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, kookt u de groente kort (knapperig) of lang (voor zachte asperges). Per persoon rekenen we ongeveer 500 gram witte Lubberink Asperges. Hoe dikker de asperges, hoe langer de kooktijd.

Leg de asperges in een ruime pan met koud water. Voeg een snufje zout en klein beetje suiker toe. Breng het water met de asperges aan de kook en laat ze 3 tot 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges 15 – 20 minuten nagaren (deksel op de pan).

Prik in de aspergekop. Voelt dit zacht, maar nog wel stevig, dan zijn de asperges perfect. Haal de asperges uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een schone theedoek.